LET OP: rondom Luxor zijn enkele straten
opgebroken, de toegang en parkeren is
daardoor wat lastiger.

Briefgeheim heeft maar liefst 3 prijzen gewonnen
op de UNICA 2019.

• Een gouden medaille
  • De beste actrice
  • De beste amateurfilm.
    De jury gaf unaniem goud, waarmee het de hoogst
    gewaardeerde film in de categorie amateurfilm was.

De film is gemaakt door André van der Hout, Maarten Walters,
Wim Rieke en Anthonie Buitelaar. Allen lid van onze filmclub.

De laatste keer dat Nederland een gouden medaille won was
in 2002 met de film De verdenking, waar André eveneens
één van de makers was. Opvallend genoeg was de
prijsuitreiking toen ook op 31 augustus.

Deze film is nu te bekijken, zie de link rechts onderaan.

"De Terugkeer" op RTV-Rijnmond

De 7-delige dramaserie van André van der Hout was al te zien tijdens het IFFR. Zaterdag 2 november werd het 1e deel uitgezonden bij RTV-Rijnmond. En Terugkeerdaarna volgt wekelijks
een nieuwe aflevering.

Daarna zijn de delen ook

In zeven afleveringen wordt het verhaal verteld van de 'Rotterdamse Atlantis'; hoe het idyllische Blankenburg verdween onder een zes meter dikke laag zand om ruimte te maken voor de Rotterdamse haven. Regisseur André van der Hout combineerde echte verhalen over de Maassluise 'Zandaffaire' met fictie en dat allemaal met niet-acteurs. De hoofdrollen zijn voor lasser en muzikant Corvin Silvester Keurhorst en voormalig paralympisch kampioene (tafel)tennis Monique Kalkman.

Wordt lid van Filmclub Maassluis

Heb je een filmcamera? Nee, maar toch zeker wel een telefoon, waarmee je veel filmt! En wat doe je met die filmfragmenten. Oh, je zet die op social media, en daarna ...........

Wist je dat je daar iets leuks en moois van kunt maken. Hoe je van losse beelden een film kunt maken, daar kunnen wij je verder mee helpen. Bekijk op deze website onze agenda of het filmpodium. Of nog beter, kom gerust eens langs op een clubavond.

Welkom aan ons nieuwe lid

Han van der Erve
promoUnica 2019

Maand-Selectie van films uit het Filmpodium (voor meer films, ga naar "Filmpodium" bovenin het "MENU")