Dinsdag 26 maart 2019 - 20:00 uur

Vanavond gaat Hans van Overbeek z'n Grenzeloos-film in première, gezien de eerdere greenscreen-opnamen zijn we reuze benieuwd.

In oktober is er het ZH-festival met als thema "Vervoeren". In de komende avonden krijgen we de middelen aangereikt om daarmee aan de slag te gaan.

Als eerste neemt Henk van de Meeberg ons vanavond mee in de wondere wereld van "Beeldexpressie en Cameravoering". Bij de aankondiging op de vorige clubavond hebben we ons allemaal gecommiteerd op daar iets moois mee te gaan doen. Hoe Henk dat gaat aanpakken blijft nog even een verrassing.
Neem wel pen en papier mee, en natuurlijk de camera.

Dinsdag 9 april 2019 - 20:00 uur

Na de eerste stappen die we met Henk de vorige clubavond hebben gezet, krijgt "Cameravoering en beeldexpressie" vanavond nog meer vorm. Ook zal duidelijk worden waarom hij ons straks tot na de zomer de tijd geeft om een opdracht te gaan volbrengen.
De volgende stap, om zelf (of met een groepje) de puntjes op de "i" te gaan zetten voor het thema "Vervoeren", da's een eitje.

Zaterdag 13 en zondag 14 april 2019:  Filmclub Maassluis maakt deel uit van de Kunstroute 2019

Op zaterdag en zondag laten wij het (kunst)publiek kennis maken met onze films. Dat doen we in filmblokken op beide dagen van 12:00 - 13:00 uur, en van 14:00 - 15:00 uur. Die projectie vindt plaats in onze vertrouwde Luxor-locatie, waar ook enkele andere kunstenaars hun invulling van "Grenzeloos" exposeren.
Tegelijk zijn er die dag op vele locaties in en rond het centrum, ook exposities van andere kunsternaars te bezoeken.

Dinsdag 23 april 2019 - 20:00 uur

Velen worstelen met het inspreken van een voice-over. Vaak hebben ze geen geschikte stem ter beschikking. Met Kurweil software als hulpmiddel, vertelt Tom van der Hoff ons hoe dat een oplossing zou kunnen bieden. En hij neemt vast wel een voorbeeld film mee hoe dat in de praktijk toe te passen is.

Ja, en dan het maken van een tekst voor b.v. een vakantiefilm. Ook daar kun je het knap lastig mee hebben. Waar doe je inspiratie op? In reisgidsen en -boeken, of struin je internet af naar inspiratie voor een passende tekst? En waar las je een "lees"pauze in ........
Loes Schopman helpt ons met haar ervaring, stapje voor stapje verder om onszelf daarin te bekwamen.

Dinsdag 14 mei 2019 - 20:00 uur

Met de aanloop naar het thema "Vervoeren" komt ongetwijfeld ook de keuze aan bod, wel of geen muizek erbij?
Vanavond gaan we aan de slag met muziek of beelden, of omgekeerd.
Heb je al aardig wat ervaring opgedaan, of een uitgebreide kennis van en/of collectie aan muziek?
Wil je die kennis met ons delen / daar met elkaar over discusieren. Meld je gerust aan bij Rien om een deel van deze clubavond te begeleiden.

Dinsdag 28 mei 2019 - 20:00 uur

Nu het zomerreces nadert en jullie voorbereiding voor mooie film locaties in volle gang is, staat vanavond het traditionele "buffet" op het menu. Zoals altijd maakt (of koopt) elk lid een gerecht, die onder het genot van een filmische invulling kunnen verorberen.
En natuurlijk ijn one partners hierbij van harte welkom.

En dan is er nog de Fietstocht

Meestal was dat eind mei, maar gezien de vakanties (en het weer) is het misschien een idee om dat in augustus te doen ????
Heb je een leuke route op het oog, laat het ons weten !

27 augustus: Start nieuwe seizoen

10 september: Een gastspreker / werkavond, met vrije toegang als "inloop"

Activiteiten in de Regio / Landelijk enz.:

13 april 2019: ZH'12 Regiofestival 2019 in Krimpen a/d IJssel, in theater de Tuyter.
De in de clubwedstrijden genomineerde films worden gejureerd of zij door mogen naar het landelijke festival.

11 mei 2019: "One minute film festival", in de Stoomhal in Wormer. De inschrijving sluit op 1 april !

3 augustus 2019: ZH'12 Vakantiefilm Festival 2019, in Buurtcentrum Vogelvlucht, Leiden. De organisatie is in handen van de LVSL.
Elke ZH-club zendt hun beste vakantiefilm in om zich te meten met de andere vakantiegangers.

24 t/m 31 augustus 2019: UNICA in het Figi-theater, Zeist

26 oktober 2019: ZH'12 Thema Festival Wijkcentrum Noord in Spijkenisse.
Dit jaar is het thema "Vervoeren".

2-3 november 2019: NOVA Filmfestival 2019 in Lochem.